ציפורניים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 00:53 ד באדר ב'

שאלה

בס"ד

ברצוני לשאול כיצד נכון לגזור ציפורניים ביידים,וברגלים.ומה עושים אח"כ עם הציפורניים

והאם זה תופס גם על כאשר אמא גוזזת ציפורניים לילדים? ועד איזה גיל מותר לאמא לגזוז לבנים או לבנות את הציפורניים ?

אשמח לתשובה ,

תודה

תשובה

שלום!

אין הלכה פסוקה בנושא אלא מנהג שיש החוששים לו ויש שאינם חוששים לו.
הרמ"א בשולחן-ערוך נותן סדר לגזירת הציפורניים, ואלו דבריו:

"וכשנוטל צפרניו לא יטול אותן כסדרן,
ויתחיל בשמאל בקמיצה; ובימין באצבע.
וסימן לזה: דבהג"א בשמאלו; ובדאג"ה בימין"

(האותיות בסימנים מייצגות את מספרי האצבעות לפי סדר הגזירה)

אך רבים (ובהם האר"י) אינם סוברים שיש להקפיד על סדר זה, אלא רק להתחיל בימין, כבכל דבר.

אין הגבלה לגיל שבו מותר לאם לגזור את הציפורניים לילדיה.

את הציפורניים נוהגים להשליך לשירותים או לקוברן ולא להשאירן במקום שבו עוברים אנשים.
הגמרא אומרת על כך: "ג´ דברים נאמרו בצפרנים: שורפן - חסיד, קוברן - צדיק, זורקן – רשע".
זאת משום חשש סכנה למי שעובר מעליהן בהליכתו.

כל טוב
יאיר