צדקה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/02/10 14:55 ג באדר התשע

שאלה

שלום רב ,

רציתי את עצתכם ..

יש אישה שידוע לי שמצבה הכלכלי בכי רע ממש ..

אני מאד רוצה לעזור לה כספית ,

אך אני מרגישה שעם כל הרצון שלה לקבל זה מאד מבייש אותה שאני נותנת לה כסף..

כיצד אפשר לעשות זאת בדרך שפחות תבייש אותה ופחות תביך אותי ..

אשמח לתשובתכם .

תשובה

שלום רעות!

יישר כח על הרצון לעזור לנזקקים. ידוע כי מצוות הצדקה שקולה כנגד כל המצוות, וא"כ עיסוקך בנושא הוא חשוב ביותר, ויש בו אפילו גדר של הצלת נפשות.

במצוות הצדקה מספר דרגות, כאשר הדרגה הגבוהה ביותר היא לנסות לעזור לעני לעמוד על רגליו בכוחות עצמו, ולפרנס את עצמו, בדרך זו בד"כ העני לא יתבייש. אני יודע שארגון פעמונים עוסק בנושא, ואולי נתן לפנות אליהם.

אם מדובר במקרה שלא נתן לעזור לעני לעמוד בכוחות עצמו, או שאת לא מסוגלת לעשות זאת, נראה שהדרך הטובה ביותר היא לתת לאותה אישה צדקה בלי שהיא תדע שאת נתת, את יכולה לשים לה כסף או מזון בכניסה לבית וללכת וכדו'. נתן גם לפנות לארגוני חסד וצדקה ארציים כמו חסדי נעמי, או ארגונים שנמצאים בסביבה שלך, ולספר להם על המקרה.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.