פרשת שבוע

חדשות כיפה הרב משה קליין 30/01/02 04:14 יז בשבט התשסב

שאלה

שלום,

שתי שאלות לי אליך:

1. נאמר בפרשת השבוע שמרים לקחה את התוף וכל הבנות אז היא החליטה על דעת עצמה שהיא יוצאת בתיפוף בלי דעת משה?

2. מדוע נאמר "ותצא מרים...אחות אהרון מה היא לא אחות משה למה לא נכתב אחות משה ואהרון?

תשובה

1. שים לב לגודל אמונתה של מרים, הרי בשעה שאבות אבותינו עסקו בביזת מצרים, ובשעה שיצאו בחיפזון ואפילו בצקם לא הספיק להחמיץ, נטלה מרים תוף אל המדבר בין חפציה, כיוון שידעה ברוח קודשה שהקב"ה, מושיען של ישראל, עתיד להוליכם בניסי ניסים ולקרוע להם את הים, או אז גודל אמונתה הביאה אותה ליטול תוף להלל ולשבח לקב"ה.
אצל מרים - אמונה היתה מהות חיים, אמונה הפכה למעשה.
"מה שראה תינוק על הים לא ראה יחזקאל בין בוזי בחלומותיו". גודל האמונה הביאה לשירה ספונטנית בבחינת "כל הנשמה תהלל י-ה הללויה". בסיטואציה שכזו בוקעת לה שירה בטהרתה ללא שאלות שאינן נצרכות לאותה שעה.
מה גם שמרים שרה עם חברותיה בצד ובצניעות...ודוק בלשון הכתוב.
2. עיין לתשובה במכילתא על פסוק זה, בגמרא מגילה יד', וכן בסוטה יב'. וכן אור האפלה (כ"י).
(כל הממקורות מצויים בחומש תורה שלמה להגרמ"מ כשר זצ"ל).