פדיון

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 08/03/10 09:40 כב באדר התשע

שאלה

שלום בני בכורי בן חמישה חודשיים נולד בניתוח חירום קיסרי כל שנותיי חלמתי שההיה לי בן בכור ושאפדה אותו זה לא יצא אני מקבלת מה שקרה לא תכננתי קיסרי למרות שקבעו לי מראש למרות שייש נשים שילודות עובר גדול לא ניתוח מאוד קשה לי להשלים אם זה שלא עשיתי פדיון כי אני מאוד אוהבת את הטקסים האלה ונהניתי בזוהר של בני האם מותר לפדות יותר מאוחר בלי שום קשר לברית ש

תשובה

שלום.
אני שמח לקרוא על ההתרגשות שיש לך מהדרך בה פודים את הבנים, ובכל זאת, ישנה סיבה לכך שלא היתה לכם את האפשרות לקיים המצווה (בכל זאת מצווה נדירה, אז אל יפול רוחכם מאי קיום המצווה). כל המשמעות של ה"טקס" היא הלכתית - הבאת כהן, אמירת הפסוקים והברכות. לכן אין כל עניין ואולי אפילו ישנה בעיה לערוך טקס שכזה ב"כאילו" אפילו ללא הברכות. כמובן שניתן לערוך סעודת הודיה (מלבד סעודת ברית המילה) אם אתם מרגישים בכך צורך ואז ניתן לדבר שם על הנושא של המשמעות של בן בכור למרות שהוא לא פטר רחם (ישנה משמעות לנחלה וכו') ועוד דברי תורה על משמעות השושלת של עם ישראל וכו'.
מזל טוב!