פגיעה בזולת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 16/05/10 08:45 ג בסיון התשע

שאלה

שלום,

יש לי שאלה בקשר לפגיעה בזולת. כשאחותי היתה בת 7 (לפני כ-7 שנים) היא רבה עם חברה, ואמרה לה:'אמא שלך גויה', אמא שלה היא גיורת, היא אמרה אז זה לאמא שלה, והיא נפגעה מאד, אחותי ביקשה סליחה, ואמא שלה חשבה על זה, ואחרי כמה ימים ענתה שהיא סולחת, ידוע לי עד כמה מקפידים על פגיעה בזולת, מאז קשה לי לראות אותה ברחוב, העניין מעיק עלי, במיוחד לאור העניין שלפני שזה קרה גם אני הייתי מזכירה את העניין שאמא שלה היתה גויה פעם, האם יש עניין לבקש עוד פעם סליחה ממנה, ואם כן- האם אני יכולה לעשות זאת במקום אחותי, או שאין צורך, וזה רק יזיק?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום לך

התורה מקפידה מאד בכבודו של הגר, והרמב"ם כתב איגרת מיוחדת לרבי עובדיה הגר שהיה תלמידו שפגעו בו בגלל היותו גר.

אולם אם ביקשתם סליחה, עלולה בקשת סליחה נוספת להזכיר את המקרה מחדש. אולי במקום לבקש שוב סליחה, עדיף ליצור קשר טוב וחדש ביניכם, ולגרום לחברות טובה המשכיחה את המקרים המצערים שהיו קודם.

בהצלחה