עין הרע

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 10/05/10 08:16 כו באייר התשע

שאלה

טוב השאלה שלי קצת מורכבת ואני מקווה שיש פתרון יעיל בשבילי , אז ככה אני בהריון מתקדם ומה שיצא זה שהתרברבתי הרבה בהריון הזה, שמחתי מאד והראתי את שמחתי בכך, הקש ששבר את גב הגמל הוא שחשבנו על שם וסיפרתי אותו למשפחה שלי {אחותי,אמא,אבא ובת דודה} ופה היתה הטעות שלי , כי אני יודעת בודאות שאחותי מקנאה בי ולא היתי צריכה לומר את השם שאני מזדהה איתו ורוצה לקרוא בו לילד שלי,אני רוצה להזכיר שאחותי כל כך רוצה להיות בהריון גם מכיוון שהגיל כבר מראה את אותותיו והיא התחתנה לא מזמן וגם בגלל שאני יביא ב"ה נכד ראשון, בכל מקרה היא אמרה לי כמה דברים שהעירו את תשומת ליבי כמו שגיליתי שאני בהריון אז היא אמרה "איזה יופי" בפרצוף לא הכי שמח ואחרי שבוע היא אומרת איזה קטע כולם בעבודה שלי בהריון, ועכשיו שגיליתי את השם שאני רוצה היא באה אחרי שבוע ואמרה איזה קטע מישהי בעבודה קראה לבת שלה ככה, עכשיו אני יכולה לראות את זה בעין חיובית ולהגיד אולי זה לא השם שאני צריכה לתת לילד ב"ה בלי נדר, ומצד שני היא דיי מפחידה אותי עם כל ההתעסקות הסמויה בהריון שלי,

שאלה: אם הבאתי על עצמי עין הרע מה ניתן לעשות כרגע כדיי למזער את הנזק ?

שאלה: האם זה שאמרתי את השם עוד לפני שנולד מהווה איזשהי בעיה והאם השם שכנראה אני יוותר עליו הוא אכן טוב או לא ?

השם הוא עומר

מה לעשות???????? תודה מראש על תשובתכם וסליחה על השאלה הארוכה.

תשובה

אם לא תחשבי על "עיין הרע" גם לא תהיה עיין כזאת. אבל אני חושב שיש דברים שלא טוב לספר לפני הזמן וכן יש אנשים שצריך להיות רגישים מאוד כשמספרים להם דברים מסויימים.
סוף דיבור במחשבה תחילה.