ספרדי או אשכנזי

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 29/05/07 08:53 יב בסיון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

הריני יהודי עולה. אמה שלי יהודייה אך אבא שלי אינו יהודי. סבא שלי (מצד אמה כמובן) היה ספרדי וסבתא שלי היא אשכנזיה. גדלתי כחילוני גמור בחו"ל. שאלתי היא כזאת – האם אני ספרדי מכיוון שאימי ספרדייה או שמא אני צריך לבחור. (לא נהגתי שום מנהגים בבית אימי) אני חוזר בתשובה ואמרו לי פה בישיבה – לא כפסק הלכה בכלל שאני יכול לבחור. כמו שגר יכול לבחור, מכיוון שאין לי מנהגים. מה אני? נוהג כדרך אחת? (איזה מהם - אשכנזי או ספרדי) או כדרך שניהם כדוגמת נוסח אחיד? בישיבה שלי יש ספרדים ואשכנזים כך שאני רואה את שני המנהגים.

בתודה אוריאל.

תשובה

שלום וברכה
קודם כל ניתן להתייחס למקום הלימוד בבחינת "אל תיטוש תורת אמך" (שמעתי מהרב הגאון ציון נדב שליט"א).
ניתן גם לנהוג כמנהג עיר המוצא של אמך או של סבך שבודאי היתה קהילה יהודית שנהגה כמנהג זה או אחר.
בברכה