סודות מהאישה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 09/05/10 23:21 כה באייר התשע

שאלה

האם מותר לפי ההלכה לחמות לבקש מבנה לשמור סודות מאשתו ולתת לו חומר לעיון בביתו מבלי שאשתו תהיה שותפה?

האם מותרלפי ההלכה לבעל להסתיר מאשתו עניינים כספיים של אמו למרות שביא משתפת אותו בכלהעניינים הכספיים של משפחתה?

(אני חדשה ושאלתי כבר שאלה דומה אך לא ראיתי אותה בשאלות ששאלתי-לכן אני שואלת שוב)

תשובה

אין כאן שאלה הלכתית אלא שאלה מוסרית . אם השאלה היא האם מותר התשובה ברורה . מותר.
האם הדבר נכון לעשות? כאן התשובה תלויה בטיב היחסים בן הבן לאימו ובן הבעל לאשתו.
אני לא חושב שיש אסון גדול אם בענינים שלא קשורים לחיי הנישואים יהיו דברים שהבעל ידע ולא יספר לאשתו אם זאת בקשת אימו. ובתנאי שאין בדברים כדי לפגוע באישה.