ניתוח בימי בין המיצרים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 08/07/07 11:49 כב בתמוז התשסז

שאלה

שלום

האם יש מניעה או המלצה שלא לעבור ניתוח בימי בין המיצרים?

תודה

תשובה

השו"ע בסי' תקנ"א סעי' י"ח פסק שצריך להיזהר בשלושת השבועות שלא ללכת יחידי משום שבהם שולט קטב מרירי (שם של שד). משמע מהשו"ע שבכל שלשת השבועות צריך להימנע דווקא מללכת יחידי, אבל לא כתוב שמי"ז תמוז יש לאדם מזל רע וצריך להיזהר מלהכניס עצמו למצבים שיש בהם סיכון. ולכן בימי בין המצרים מי"ז בתמוז עד ר"ח אב, ודאי שאין שום מניעה מלעבור ניתוח.
אבל מר"ח אב עד לאחר ט' באב פוסק השו"ע בסעי' א' שימים אלו ריע מזלי' ולכן בימים אלו ראוי להימנע מלעבור ניתוח שיש בו סיכון, אם אפשר כמובן לדחות את הניתוח לאחר ט' באב.

השאלה נענתה ע"י: הרב גבריאל טולדאנו