נוסח ברכה לסידור

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 00:06 ד באדר ב'

שאלה

שלום רב,

אני קונה בימים הקרובים מס' רב של סידורים.

אני שם מדבקה של נוסח של עילוי נשמת לסבתא שלי ז"ל ואמרו לי שיש אפשרות לשים נוסח של ברכה עבור בנאדם שחי להצלחתו, לרפואתו וכדומה.

האם אפשר נוסח מסוים שאני ידע למה מתכוונים ואני יוכל להשתמש בו?

תודה רבה.

תשובה

שלום!

אין 'נוסח' קבוע לדבר, אך נהוג לכתוב שהספרים הוקדשו או נתרמו 'לעילוי נשמת ____' על אדם שנפטר, ו\או 'להצלחת ___' על אדם חי. (על חולה ניתן לכתוב גם 'לרפואת ___').
לשם האדם נוהגים להוסיף גם את שם אביו או אמו.

כאמור, עקרונית ניתן לכתוב גם באופנים ונוסחים אחרים, וכפי רצונך.
אני לא מכיר נוסח ארוך יותר, אולי מישהו מן הקוראים?

כל טוב
יאיר