רביטל ויטלזון חשפה את המתכון של אמא למאכל הכי פופולרי של פסח

הילדים רעבים ולא מתחשק לך לדחוף להם עוד מצה עם שוקולד? אושיית הרשת הדתייה החליטה לסייע לעוקבות והעניקה להן את המתכון של אמא שרה למצה בריי שהילדים הכי אוהבים

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/04/24 09:07 יז בניסן התשפד

רביטל ויטלזון חשפה את המתכון של אמא למאכל הכי פופולרי של פסח
מצה בריי, צילום: Elzbieta Sekowska,Shutterstock

קשה מאוד לרצות את הילדים כשאין לחמנייה, פיתה או פיצה שאפשר להגיש בארוחת הבוקר. חלק מהם יסכימו להתפשר על מצה עם שוקולד, אחרים לא יסכימו אפילו לטעום. בסופו של דבר, כולנו נמצא את עצמנו מכינים את המאכל הכי פופולרי של פסח: מצה בריי. מצה וביצה, שני חומרי הגלם הכי שמישים בחג, ויש לכם ארוחת בוקר קלילה שתרצה את כולם.

ידוע שכל אחד מכין את המצה בריי בצורה אחרת, ויש גם מספר שמות שונים לארוחה הכשרה לפסח. אושיית הרשת רביטל ויטלזון ביקשה מאמא שרה - בדחיפות - את המתכון הקבוע שלה, ופרסמה אותו לכל העוקבות עם הילדים הרעבים.

מצרכים למצה בריי

  • 3 מצות
  • חלב/מים (לגרסה חלבית או פרווה)
  • ביצה
  • מעט מלח, כף סוכר
  • 3-4 כפות שמן

הוראות הכנה למצה בריי

  1. מפוררים את המצות ומרטיבים את הפירורים בקערה עם חלב או מים.
  2. מוסיפים ביצה טרופה, מלח וסוכר ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת. רק כשהשמן חם מאוד יוצקים את העיסה פנימה ומטגנים על חום בינוני במשך חמש דקות. מומלץ לכסות.
  4. אחרי חמש דקות הופכים לצד השני ומטגנים במשך 3-4 דקות נוספות. מוכן!