''משנכנס אדר מרבין בשמחה''

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 15/02/10 23:01 א באדר התשע

שאלה

למה "משנכנס אדר מרבין בשמחה"?

גם בחנוכה קרו לנו ישועות, וגם בפסח. מה מיוחד בפורים או בחודש אדר שבזכותו אנחנו שמחים חודש שלם ואולי יותר?

תשובה

שלום לשואל/ת,

שאלת שאלה גדולה ועמוקה, שרבים ניסו לענות עליה בשיעורים, מאמרים וספרים.

אני יכול להציע לך כיוון אחד לתשובה שכתב ה'שפת אמת' על פורים (מופיע בספרים תחת שנה תרל"ה).

השפת אמת כותב שנס פורים הוא מיוחד מכל הנסים, מפני שבפורים היו ישראל ראויים להענש מצד הדין בגלל עוונותיהם, והפור שנפל מרמז על כך שמצד הדין כך ראוי היה לקרות.

אך אז התגלה שה' אוהב את ישראל בלי קשר למעשיהם, אלא בגלל עצם היותם בנים לה', ולכן הציל אותם גם כשחטאו.

על כן אנחנו שמחים על האהבה הזו שאינה תלויה בשום דבר. לכן אנו יכולים להביע את שמחתנו גם באכילה ומשתה, שהם דברים גשמיים, כי כיון שה' אוהב אותנו עצמנו בלי קשר למעשינו גם גופנו הוא קדוש.

חודש שמח!
אבי