מסיבת ברית במהלך שבעה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 26/10/10 10:04 יח בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

דודי נפטר ביום ו' האחרון, ונקבר אתמול (יום ב'). ביום ו' הקרוב אני מוזמן למסיבת ברית שעורכת חברה לעבודה. האם מותר לבוא? האם אין פגיעה בכבוד הנפטר אם אגיע במהלך השבעה? ומה עם שמירה על כבוד החברה?

בתודה ובברכה,

ערן

תשובה

בס"ד

שלום ערן

חובת האבלות היא רק בקירבה מדרגה ראשונה קרי בן זוג אחים/יות בנים/ות הורים ב"ה אינך במעגל קרוב זה ואינך מחויב בדיני השבעה. ההשתתפות בברית היא מצוה בגלל הברית עצמה וכפי שאתה כותב יש בו ממצוות בין אדם לחברו מול החברה לכן הינך יכול ללכת לברית ללא פקפוק
שנשמע בשורות טובות