מכירת דירה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 25/11/09 22:51 ח בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב, בהמשך לשאלתי בנוגע להתנגדות השכן שלי לכך שאמכור את הדירה שלי למשפחה שבה האישה ממוצא אתיופי. ראשית אני חייב לציין ולהבהיר שאשתי ואני מזועזעים מעצם הטענה של השכן ואיננו שותפים כלל וכלל לשום טענה שלו ואנו דוחים את הדברים בשאט נפש, שאלתי הייתה רק בעניין העקרוני האם יש לו עילה לתביעה ממונית נגדי ועל כך קיבלתי תשובה. בהמשך לאותו עניין. אנו מעוניינים למכור לזוג זה את הדירה, האם עלינו לספר להם את התגובה של השכן? האם לשתף אותם בכל הסיפור הזה. עד עכשיו לא העלינו את הבעייתיות הזו בפניהם כדי לחסוך מהם עוגמת נפש מיותרת. אך במידה וכן נרצה למכור להם, האם עלינו לספר להם את פרטי האירוע ?

בברכה

תשובה

לשואל:
שלום,
לדעתי אין צורך, ואף לא כדאי לספר שום דבר לקונים ואדרבה, בדרך זו יש סיכוי שבסופו של דבר יתקבלו בבית בצורה נאותה כשיראו אותם מסבירי פנים לסביבה.
כמובן כל זה בתנאי שיודעים שלא יעשו להם צרות ואני מקווה שאכן אין חשש כזה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה