מחשבות בעקבות התרסקות המטוס בפולין

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 11/05/10 07:17 כז באייר התשע

שאלה

שלום וברכה.

מאז התרסקות המטוס בפולין לפני כחודש, שבו נהרגו בכירים בפולין, וביניהם גם הנשיא ואשתו, אני מהרהר מה המשמעות של מעשה זה, מה הקב"ה רוצה לאותת לנו בעקבות אסון שכזה, הרי ברור שהמעשה הזה מכוון מלמעלה, כמו שכתוב במשלי "לב מלכים ושרים ביד ה'", משמע שכאשר קורה משהו- בין טוב ובין רע- למלכים או שרים- בין יהודים ובין גויים- יש כאן איתות, וכל השאלה היא מה ולמה.

נקודה נוספת- האם ניתן ללמוד משהו מזה שהאסון ארע בסמיכות ליום הזיכרון לשואה ולגבורה, הרי ידוע שהעם הפולני היה שותף מלא לזוועות שנעשו בשואה !!

מצפה לתשובה במהרה, תודה !!

תשובה

האם אתה חושב שאני יודע יותר ממך מה הקב"ה חושב? ומה מקרה זה או מקרים אחרים צריכים ללמד אותנו .
לא אני ולא אף רב גדול ככול שיהיה יודע תשובות לשאלות הללו. אלא אנו מאמינים שה' נמצא בכל מקום ומנהיג את עולמו בחסד וברחמים וע"פ מידת הדין.