מחזיר גרושתו

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/11/09 09:58 יג בכסלו התשע

שאלה

שלום וברכה

התגרשנו לפני שנתיים כמעט(יש לנו ילד) לאחרונה בעלי לשעבר ואני חושבים אולי לנסות ולחזור לחיי נישואין על פי ההלכה כמובן.

ולאחר שגישרנו בכמה עיניינים שמשותפים לנו.

שאלתי: בעלי לשעבר רוצה לקנות לי טבעת יהלום כחלק מהצהרת הכוונות שלו והרצון לשוב ולנסות למסד את הקשר.ברצוני לדעת האם בקבלת הטבעת מימנו ללא עדים או נוסח הקידושין אני אחשב למאורסת או נשואה? כל המטרה בנתינת הטבעת מצידו באותו המעמד הוא להראות מחווה/חיבה וסימליות לכוונות רציניות,אך לא להיחשב למאורסים ממש באותו המעמד.

לצורך העיניין אנחנו אשכנזים.כיצד ממליץ הרב לנהוג? או האם כדאי להימנע מאותו ה"מעמד"?

תודה.

תשובה

לשואלת:
שלום,
אין מניעה בדבר ואולם יש להקפיד שהוא יתן את הטבעת ללא נוכחות עדים ושיהיה בהצלחה ובמזל-טוב.
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה