לברך מול חוסר צניעות - תשובה מתוקנת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 07/03/10 12:05 כא באדר התשע

שאלה

שלום לכם

אני מלמד בבי"ס לא-דתי שחלק מהנוכחות לבושו לא צנוע. לעיתים אני שותה מים תוך כדי שיעור.

שאלתי היא האם מותר לברך בפני אישה לא צנועה, ברכות הנהנין,האם קיים שיקול של זיכוי הרבים או להיפך, והאם יש הבדל בין לברך בקול רם או לברך בשקט, לבד?

תודה רבה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה!

שכחתי להוסיף דבר קטן ולכן אני מתקן את התשובה ומוסיף אותו.

מצד אחד מבואר בגמ´ בברכות אישה עירומה קצה חלתה ומברכת. ומצד שני כאשר מדובר על מקומות שונים הנחשבים לערווה מדובר על ק"ש ולא על ברכות. ברם הראשונים לא חילקו בין ק"ש לבין ברכות ותירצו את הסתירה בדרכים שונות. לכן למעשה - מותר לברך, אך בזמן הברכה אסור להסתכל על הבנות - ניתן להסתכל על המים או להסתכל על הצידה או לעצום עיניים.

בברכה,

חיים דב בריסק