לבקש דבר מה מאשת איש

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 24/05/07 15:24 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום רב

עד כמה שאני יודעת אסור לכל גבר "לשעבד" לבקש דבר מה מאשת איש כמו שאסור לשעבד כהן

שאלתי היא: האם זו הלכה?

ומה כן מותר ומה אסור?

דוגמה למשהו שקרה לי הייתי אצל חמותי ובעלה (היא אלמנה ונישאה בשנית) שאינו אביו של אישי

ביקש שאגהץ לו חולצה בזמן שגיהצתי ואישי לא הסכים בטענה שיש עם עם זה בעיה

האם זה אכן בעייתי ומה לגבי אבא שלי האם מותר לי לשרת אותו

תודה מראש

ויישר כוח על עבודתכם

תשובה

שלום וברכה
אין כל בעיה לגהץ חולצה ולעשות דברים העוזרים ומקילים את העבודה, להיפך מצווה לעזור איש לרעהו והדבר מביא לידי קירוב בין בני המשפחה, ולהיפך, דווקא התייחסות שאת מציינת יכולה לגרום לריחוק ולהתבוננות על התורה כדבר המרחיק בני אדם ממנה.
כמובן את צריכה לכבד את אביך ולעזור לו ככל יכולתך ואין שום סיבה שבעולם שבעלת ימנע זאת ממך אעלא אם יש בדבר הגזמה והדבר בא על חשבון ענייני הבית שלכם.
בברכה