לא מצליחה להתחזק

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 09/05/10 17:44 כה באייר התשע

שאלה

אני בת 18 ולומדת בכיתה יב.

ב"ה אני מאוד רוצה להתחזק ובשנתיים האחרונות התחזקתי במידות,תפילה, צניעות ,הלכות וכו'.

עם זאת קשה לי מאוד,

אני באה מבית דתי "פושר" מאוד.

קשה לי להתחזק כאשר אני בבית ואבא שם 103 FM בפול ווליום, ואני שומעת צרחות, קללות וכו' מידי יום.

קשה לי להתחזק כשהטלוויזיה פתוחה 24 שעות ביממה ומשדרים דברי נוראיים.

אני משתדלת להיות סגורה בחדר כל הזמן ועם זאת קשה לי מאוד ואני מרגישה שזה חוסם אותי ואני ל יכולה להתעלות.

כנ"ל בשבת,אין זמירות,רק מעריב וידיעות אחרונות.

אמנם שנה הבאה אני ב"ה יוצאת לשירות לאומי אבל קשה לי ואני מרגישה נורא חסומה ומדוכאת בבית בלי אפשרות להתעלות.

על הבוקר כשאבא שם 103 FM ואני שומעת את דברי השטנה נגד התיים ונגד בקב"ה אני נכנסת למרמורים ודכאון.

מה עושים?

קשה לי מאוד..

תשובה

את צריכה להמשיך להתחזק . מדוע שלא תדברי עם ההורים על המצב? מה יהיה אם תגידי להם שאת לא מרגישה טוב בבית ולכן את חושבת להתרחק בשנה הבאה ? האם דיבור כזה יכול לשנות משהוא? בכל מקרה תנסי להתחבר לחברה טובה תורנית ולנסות להיות אצלה בשבת מידי פעם ובכך לקבל כוחות .

בהצלחה