לא מבינה את רש''י

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 27/01/10 18:53 יב בשבט התשע

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

תוכל בבקשה להסביר לי את הרש"י על "עזי וזמרת י-ה", רש"י התקשה למה זה נכתב בחטף קמץ [המילה עזי] ולא בשורוק- ולא הבנתי את התירוץ שלו.

תודה רבה!

תשובה

שלום.

המילים "עזי" ו"זמרת" הם שמות עצם, ואין הכוונה העוז שלי. אם זאת הייתה הכונה, אכן היה צריך לכתוב ב"מלאפום" = קובוץ. הכוונה בפסוק היא כאילו כתוב: "העזי והזמרת הוא ה', והוא גם היה לי לישועה...", ואין לתמוה שהמילה "ויהי" זה בעבר, כי יש עוד דוגמות כאלה, כמו שרש"י מביא בסוף דבריו.

לכן, דרך אגב, יש להקפיד בקריאה ולקרוא את שתי המילים האלה יחד ואת המילה "ה' " בנפרד (יש פשטא - טעם מפסיק במילה "וזמרת"), כפי שהסברנו לעיל (אולי צריך להחזיר מי שלא קרא בצורה מדוייקת את המילים הללו...)

בשורות טובות!