לא בטוחה אם הקטגוריה נכונה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 10/05/10 17:27 כו באייר התשע

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול-

בעלי וחברונוהגים בכל ערב שבת,לפני התפילה, להפגש בביתנו או בבית החבר, לשתות משקאות חריפים, לאכול זיתים ופיצוחים, קציצות, בשר וכיו"ב לפני התפילה.

הדבר הזה מאוד מציק ומצער גם לי וגם לאשת החבר.

שתינו ביקשנו מהם להמנע מכך בערב שבת ובאם הם רוצים שיתכבדו ויעשו זאת באמצע השבוע.

בעלי אומר שאין איסור לעשות זאת כיוון שהם לא אוכלים סעודה והם מכניסים את השבת באווירה עליזה.

לי ולחברתי הדבר מאוד גורם לצער ועל אף הבקשות שלנו, הבעלים שלנו "מצפצפים" עלינו וממשיכים בנוהג פסול (בעינינו) זה.

בעלי אומר, כפי שכתבתי, שאין איסור כזה. למרות שאני בטוחה שפעם שמעתי רב גדול שאומר שעדיף להגיע לסעודה קצת רעבים, ואילו דבר זה נמנע מבעלי כי הוא מגיע עם חצי בטן מלאה...

רציתי לדעת האם - נניח שהדבר מותר הלכתית - עדיין מותר לבעל לצער את אשתו?? כאשר הוא יודע שגם אני וגם אשת חברו מתנגדים לכך נמרצות.

בתודה.

תשובה

ברור שאסור וברור שהתשובה לשאלה שלך קשורה ביחסים שיש בינך ובין הבעל שאינו מוכן לקבל שהתנהגותו מפריע לאשתו.