כשרות של מסעדות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/01/11 21:33 יח בשבט התשעא

שאלה

א. למה הכשרות בארץ עולה כסף? האם זה לא מעודד אנשים שלא לשמור כשרות ומכניס שיקול זר לתהליך הבדיקה?

(אני למשל שמעתי ולא מדובר בשמועה בעלמא שיין מסויים שמיוצר בחו"ל קיבל הכשר ע"י שליח של הרבנות למרות שכל מי שעוסק בהכנתו הם גויים, בגלל בצע כסף. בעקבות כך אני שותה רק יין שיוצר בארץ. אם מדובר בלשון הרע אין צורך לפרסם הערה זו, אבל לדעתי הציבור צריך להיות מודע)

ב. למה ארגון רבני צהר לא נכנס לתחום השגחת הכשרות ונלחם בשחיתות שם להרבות קידוש ה' כמו שעשה בחתונות בעבר?

תודה.

תשובה

שלום יונתן,

א. כשרות היא עניין מעשי. משגיחי כשרות הם בני אדם, וזקוקים לפרנסה כדי למלא את תפקידם. בע"ה, אפילו כשייבנה ביהמ"ק במהרה בימינו, יקבלו הכהנים המשרתים בו תרומות ומעשרות מאיתנו, בזכות ולא בחסד.

ב. שמועות צריך לבדוק לגופן, ולא לעשות הכללות.

ג. גם ארגון רבני צוהר, המכוון לעשייה חיובית, הוא גוף מעשי. אפשר לפנות אליו בהצעות, ולקוות שיימצאו זמן ומשאבים ליישם אותן.

לסיכום - "קורא האיגרת הוא יהיה השליח", נראה שעניין הכשרות נגע לליבך. אפשר ליצור קשר עם הרבנות המקומית ולהתנדב במחלקת הכשרות, או לעבור הכשרה מקצועית כמשגיח. וכמובן - לקבוע עתים לתורה בנושא זה.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב