מתכון לשבת לא צריך יותר מזה: קציצות דגים עם רוטב משגע לנגב עם החלה

הקציצות עצמן מדהימות ומשביעות, אבל הרוטב מוצלח עוד יותר. רק תניחו אותן על שולחן השבת והן כבר יתחסלו עם החלות עוד לפני שתגיעו למנה העיקרית

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/05/24 15:18 א באייר התשפד

לא צריך יותר מזה: קציצות דגים עם רוטב משגע לנגב עם החלה
קציצות דגים של אלון קורן, צילום: חן ואלון קורן

מצרכים

לקציצות:

  • 500 גרם דג קצוץ (אני אוהבת לעבוד עם מוסר ים, ואפשר לערבב גם דניס, לוקוס, מה שאוהבים)
  • מלח, פלפל
  • גרידה מחצי ליים (או לימון)
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט נענע קצוצה
  • רבע כוס שמן זית

לרוטב:

  • בצל
  • 20 עגבניות שרי (כל צבע וכל סוג שיש)
  • 2 עגבניות רגילות
  • 2 תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב היטב את הדגים, התבלינים, הירק ושמן הזית. מערבבים היטב, לא להתעצל.
  2. מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית בנדיבות. כשמשחים, מזיזים את הבצל הצידה.
  3. חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך, ואת העגבניות הגדולות לרבעים לאורך ומניחים עם הצד הפתוח כלפי השמן.
  4. כשהעגבניות מתחילות להיחרך ולהתרכך מערבבים ומועכים אותן מעט עם כף עץ.
  5. מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
  6. קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לאורך, מבשלים בתוך הרוטב בסיר סגור עד לריכוך, במידת הצורך מוסיפים מים.
  7. מגלגלים קציצות מהדגים ומבשלים ברוטב, מנענעים את הסיר מצד לצד בעדינות כך שכל קציצה תמצא את מקומה ברוטב.
  8. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.

המתכון באדיבות אלון וחן קורן


Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368

Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368