כללי

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/09/13 22:04 כ בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

ברצוני לשאול מה לעשות כדאי להיות שמחה?

אני בת 19 אחרי שירות באולפנא ,משתדלת לא להיות מיואשת מעצמי.

אני בחורה כישרונית שלא יודעת מה אני רוצה ללמוד,

אציין גם כי אין לי כ"כ תמיכה ודיבור חוץ מההורים מכיוון שאני הבת הקטנה בבית וגרה עם ההורים.

אין עם מי לדברר ולשוחח על כל מיני נושאים.

אשמח מאוד לעזרה!

פיתקא טובה בע"ה לכל עמ"י

וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה,

נראה כי לראשונה בחייך את עומדת בצומת דרכים משמעותית כאשר עול ההחלטה רובץ על כתפיך. סיימת את המסלול המקובל של מערכת החינוך שלנו וכעת עליך לבחור לאן להמשיך.

ככלל, ניתן להציע אולי כי כאשר משהו רובץ על כתפינו קשה לנו לשמוח. לאמור, השמחה הינה אקט רגעי המשוחרר מכל קונטקסט כללי. מי שטרוד כל הזמן במחשבה על העתיד או על העבר וכדו' יהיה לו קשה לשמוח בהווה.

לטעמי, כדי לשמוח לא צריך 'לעשות' משהו. הפוך, השמחה שוררת אצל מי שמשוחרר, שזורם, שחי את ההווה.

עצתי אפוא - לכי אחר לבך. כדבריך, את בחורה מוכשרת ויש לך אופי ועתיד מובטח. שאלת הלימודים אמנם משמעותית אך בשורה התחתונה את מי שאת וזה כל מה שחשוב. אם תחשבי על זה היטב - תגלי שאין דבר משמח מזה.

בברכה,
אביאל