כוחם של סגולות נגד עין הרע

חדשות כיפה הרבנית טובה אליהו 01/06/10 20:32 יט בסיון התשע

שאלה

לכבוד הרבנית שלום.

רציתי לשאול:

שמעתי שהבן איש חי טען שחמסה היא נגד עין הרע. אינני מקפידה בד"כ בנושא עין הרע, אך מעניין אותי לדעת מספר עניינים בהסתמך על חכמי הקבלה:

1. מהי לדעת חכמי הקבלה משמעות מגן דוד?

2. האם מגן דוד מגן מפני מזיקים בכלל ועין הרע בפרט?

3. האם חכמי הקבלה רואים בצבע טורכיז הגנה בפני עין הרע?

4. האם סמל הדגים מגן בפני עין הרע או שהרעיון רק מסמל?

תקוותי שלא תראי בכך חוצפה. את המשיב הכי קרוב לרב מרדכי אליהו שהוא מקובל. חיפשתי באינטרנט האם הרב התבטא בשיעורים על כך, אך ללא הצלחה.

אודה לך אם תעני לי על כל השאלות ובפרטנות .

בתודה, טליה

תשובה

בס"ד

1. אומרים שמקורו של המגן דוד הוא במנורה שהיו בה כפתורים ופרחים. וכותב הרמב"ם שזה היה שושן. מי שמסתכל על צורה של שושן הוא ממש מגן דוד. (חפשי בגוגל תמונה של שושן) אם המגן דוד מחבר אותך למנורה שבמשכן ובמקדש, זה בודאי מביא אותך לכל הברכה והטובה שבעולם.מגן מפני מזיקים בכלל ועין הרע, במיוחד אם מצרפים לקמיע הזה גם קצת תפילה לבנין בית המקדש במהרה.

2. הצבע בפני עצמו לא מגן בפני כלום. אם הצבע הזה דומה לתכלת ומזכיר לך את השמים ואת מי שברא אותם - הוא מסוגל כמו הטוב שבקמעות. אם לא - הוא לא מגן בפני כלום.

3. כתוב על הדגים שלא שולטת בהם עין הרע כי הם מכוסים. וזה באמת דבר מאוד משמעותי, כי ההחיצוניות והתרברבות היא יסוד חשוב בנזקים וברע. אם כל חטאת. העבודה הפנימית היא יסוד הברכה. על זה אמרו חכמים אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

בהצלחה