ייחוד

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 21/01/10 14:17 ו בשבט התשע

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת לגבי הלכות ייחוד. אני במקום עבודה שאני נמצאת כחלק מהזמן עם גבר בעבודה (הבוס שלי). יש לציין ששנינו נשואים ואין מצב שיהיה איזה איסור. לרוב יוצא שרק שנינו בחדר או עם עוד בחורה. מדובר בבניין משרדים בשעות היום יש מולנו משרד עו"ד שתמיד נכנסים ויוצאים ממנו אבל למשרד שלנו שיש דלת פלדלת שלא נעולה אבל יכולים לעבור ימים ואף אדם לא יכנס למשרד האם קיים כאן איסור יחוד? ואם כן האם עליי לעזוב את מקום עבודתי?

תשובה

שלום וברכה.
אם ישנה אפשרות להשאיר את הדלת פתוחה פיזית (כלומר לא סגורה עד הסוף) זה הכי כדאי.
בכל אופן, קשה לי לענות על השאלה כי אינני יודע האם ניתן להיכנס לחדר או שיש לבדוק מול המזכירה והיא בודקת מול הבוס, למשל או כל צורה אחרת של פרוצדורה. מה הסיבה ש"יכולים לעבור ימים ואף אחד לא יכנס"? אם המשרד פתוח בעקרון אך אין לאנשים מה לחפש שם, יש פחות בעיה, אבל אם אסור להיכנס למשרד, אזי הבעיה יותר חמורה ויש לדאוג שלא יהיו מצבים כאלה. אין זה משנה ששניכם נשואים, הבעיה נשארת בעיה בכל מקרה. נסי לדאוג שתמיד תהיה איתך הבחורה השניה, או לפחות לבקש מהבוס שלא יהיו כאלה מצבים. כדאי להסביר לבוס שלך את המצב הרגיש ואת העובדה שעלייך להתרחק מהאיסור הזה כמו מאש (כמובן - בדרך ארץ ומתוך כבוד), וכולי תקווה שהוא ייענה בחיוב לבקשותייך.
בהצלחה!