יהודי או לא...

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 21/06/07 01:31 ה בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

אני מכירה מישהי שהתגיירה וכעת היא ישראלית לכל דבר אך היא לא מקיימת שום תורה ומצוות לא ידוע לי לשם מה היא התגיירה. אפילו דומני שהיא התגיירה רפורמי..

האם היא נחשבת יהודייה או עדיין גוייה (אומנם ישראלית) לכל דבר?

תודה רבה

לירון

תשובה

שלום וברכה
אם היא קיבלה עליה תורה ומצוות בזמן הגיור ובית הדין אישר את גיורה כדת וכדין היא נעשית יהודיה לכל ענין וגם אם היא הפסיקה לשמור תורה ומצוות, אמנם מצער הדבר, אך היא נשארת יהודיה ככל יהודיה שאינה שומרת תורה ומצוות אך בכל זאת היא יהודיה וכן ילדיה.
המושג "ישראלית" אינה נוגע לענין כלל, זה מושג אזרחי ולא מושג דתי.
אם היא התגיירה גיור רפורמי, אזי היא אינה יהודיה כלל על פי ההלכה ואינני חושב שהרפורמים מתנים את הגיור בקיום מצוות בכלל.
בברכה