טיסה בצום

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 21/05/07 05:14 ד בסיון התשסז

שאלה

שלום..

אנחנו בנות שנמצאות כרגע בחו"ל במסגרת שליחות

בקרוב אנחנו חוזרות לארץ אך נתקלנו בבעיה:

הטיסה שלנו חזרה היא ב-ט"ז תמוז מפלורידה..

הנחיתה בארץ תהיה בסוף י"ז בתמוז..

מה קורה במצב כזה?

אנחנו צריכות לצום?

הרי שנטוס עדיין הצום לא יתקיים ושננחת הצום כבר יצא..נשמח שתענו לנו על השאלה!

תשובה

שלום וברכה
חיוב זמן התחלת הצום נקבע על פי המקום הגאוגרפי שאתם בו בשעת עלות השחר, ניתן לפי שעת ההמראה והנחיתה ופערי השעות בין המקומות להעריך היכן תהיו בשעת עלות השחר ולסיים את הצום בצאת הכוכבים גם כן לפי המקום שתהיו והצום מתקצר.
הצום צריך להיות מעלות השחר ועד צאת הכוכבים והוא לא נמדד לפי שעות לכן צום י'ז בתמוז ארוך יותר מצום י' בטבת החל בחורף.
מי שעושה את הכיוון ההפוך בצום בטיס טרנס אטלנטית הצום שלו מתארך, דבר דומה קורה לגבי תפילות, כשחוזרים לארץ מיבשת אמריקה מתפללים בתדירות גבוהה שחרית מנחה וערבית וכד'. ולהיפך הזמן בין התפילות מתארך.
בברכה