חתונה בשנת אבל

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 08/06/07 11:35 כב בסיון התשסז

שאלה

שלום רב.

אני בשנת אבל ואני מתחתנת ורציתי לשאול כמה שאלות:

1. כעקרון לא נהוג לחדש בגדים בשנת אבל. האם דין זה חל גם עלי (כאשר אין לי כמעט בגדי שבת ואני צריכה לקנות) ומה לגבי קנית בגדים לשבת שבע ברכות?

2. האם מותר לי לענוד תכשיט חדש?

3. האם מותר לי ללבוש נעליים חדשות לחתונה?

4. ישנו מנהג שעולים לקבר ההורה לפני החתונה, אך מצד שני יש מנהג שלא עולים לקבר בשנה הראשונה לפטירה? מה חל עלי?

תשובה

שלום וברכה
מותר לך לקנות בגדים חדשים ומנעלים ולענוד תכשיט חדש לצורך החתונה וגם לאחריה, במשך שלושים יום את נחשבת "כלה" ומותר לך כל הדברים החדשים האסורים במשך השנה.
לאחר מכן עד תום ימי השנה יש להימנע אלא אם כן אלא דברים הנצרכים מפאת צניעות כגון כיסוי ראש וכד'.
לא רצוי לעלות לקבר גם לצורך הזמנה לחתונה כי במשך השנה הראשונה מצוי הנפטר בדין.
בברכת מזל טוב