חתונה בין דתיים לחילונים

חדשות כיפה הרב משה קליין 03/02/02 10:27 כא בשבט התשסב

שאלה

האם אסורה חתונה בין דתיים לחילוניים ואם כן מדוע? אני מודעת לעובדה שהילדים נקרעים בין שני העולמות אבל חוץ מהעובדה הזו...

תשובה

אין איסור לחתונה בין דתיים לשאינם דתיים, אלא שאורח
החיים המשותף יוצר קשיים אין סופיים, שיכולים ליצור קרעים בריקמה הכל כך מיוחדת של חיי נישואין משותפים.
הקפדה על כשרות הבית, דיני טהרת המשפחה, צניעות, שמירת שבת, צורת בילוי משותפת - יכולה לגרום למתח מתמשך גם לבני זוג "היודעים לקראת מה הם הולכים".
לא רק הילדים יכולים להיקרע בין שני העולמות אלא אף בני הזוג.
ללא לחינםפ הפליגו חז"ל בהגדרת הקושי האובייקטיבי של בנין הבית שהרי הקב"ה בעצמו עוסק מששת ימי בראשית בזיווגים של בני זוג.
ללא ספק צריך להסיר כל קושי עקרוני שיכול לצוץ בחיי הנישואין וקושי זה הינו לא מבוטל.
מ"מ יש אפיקים רבים לקשר בין דתיים לשאינם דתיים ולאו דווקא ע"י נישואין.