חמץ שעבר עליו הפסח?

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 29/04/08 12:14 כד בניסן התשסח

שאלה

שלום!

אני בשירות לאומי, לפני פסח ריכזתי את כל מוצרי האוכל שיש לי בארון אחד. ביקשתי מאבא שלי שימכור לי את החמץ והוא מכר אותו כאילו הוא שלו ורק אחרי שהוא מכר הוא אמר לי "לתת" לו אותו כי אי אפשר למכור חמץ שהוא לא שלך.

האם מיכרת החמץ בוצאה בהצלחה ומותר לי לאכול את האוכל היה בדירה ונמכר ע"י אבי?

תשובה

אם נתת את החמץ לאביך עד יום שישי, אין כל בעיה כיוון שרק אז החמץ נמכר לערבים. אביך לא מכר את החמץ לרב אלא מינה אותו כשליח למכור את החמץ לגוי ומכירת החמץ לגוי מתבצעת בפועל רק בערב פסח.
בברכה,
רונן