המראה החיצוני מפריע

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 08/05/08 22:40 ג באייר התשסח

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני בת 27 ויוצאת עם בחור מקסים אך מבחינה חיצונית קשה לי עם מראהו, איני נרתעת ממנו אך גם לא נמשכת אליו .אני מבולבלת ואני מפחדת שהדבר יפריע לי בהמשך ויעיב על הקשר מצד שני אני רוצה את הקשר הזה

איני יודעת מה לעשות האם להתעלם מנושא המשיכה ולהמשיך או שלא??

אודה לתגובתך בהקדם

אני

תשובה

שלום רב,
מיותר לציין שהמראה החיצוני אינו הדבר החשוב. חשוב לציין שהמראה החיצוני אינו מיותר. כוונתי לומר שלמרות הנטיה שקיימת בחוגים דתיים להדגיש את התכונות הפנימיות ולהמעיט בערך החיצוניות, אין לזלזל במראה החיצוני באופן מוחלט, משום שאם הוא מפריע ומדחיקים זאת, הדבר עלול להתעורר ולהפריע בהמשך. יחד עם זאת יש לדעת שבמקרים רבים לוקח לנשים זמן רב יותר מאשר לגברים להתרגל למראה חיצוני. פעמים רבות קורה שבחורה לא מרגישה כל משיכה כלפי בחור, אך הדבר משתנה עם הזמן. לא כתבת כמה זמן אתם נפגשים, אולם באופן כלל כדי לקבל החלטה בבעיה הספציפית של המראה החיצוני יש לתת לעניין זמן מסוים ולראות האם את מתרגלת בהדרגה למראהו או שגם כעבור זמן הדבר ממשיך להפריע. אם הדבר ממשיך להפריע מאוד, לא מומלץ להתעלם ממנו, אולם לדעתי יש סיכוי טוב שהרגשתך תשתנה ותשתפר בהדרגה, ומתוך חיבתך לאישיותו, יתחבב עליך גם מראהו.

כל טוב,
רונן לוביץ