הגיל הראוי

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 10/06/07 21:36 כד בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת מהו בעיניך הגיל הנכון להתחתן בו?

אני בת 21 וחצי,לומדת לתואר במשפטים שנה ראשונה.פעם חשבתי שהגיל הראוי זה 20-21,ופתאום ככל שעובר הזמן אני מגלה כמה אני מתפחת שכלית ודתית וחברתית מיום ליום ואני לא חושבת שאני יכולה להתפתח ככה ולפרוח בתור בחורה נשואה.אני לא יוצאת כרגע עם בנים. אני ארצה להתחיל לצאת נראה לי בערך בעוד שנה,אפילו פחות אבל כולם אומרים לי שאני עלולה למצוא את עצמי אח"כ לבד אם אני אדחה את זה.זה לא שאני לא רוצה להתחתן ,אני ממש רוצה,אבל מה הלחץ?? לא כדאי לבסס את עצמי עוד קצת,גם כספית ולהתחיל להיכנס לתחום המשפט ורק אז לצאת ברצינות? מה גם שאני מחפשת סוג של בחור מאוד מסויים.בסיגנון שלי,מקפיד על הכל ומשפיע על החברה.

תשובה

שלום וברכה
הדילמה שאת מעלה מאד מוכרת אצל בני ובנות זמננו.
כמובן אף אחד לא יכול לדחוף מישהו לחתונה וגם כאשר מתחילים להיפגש ולהכיר לעיתים מגלים שזה לוקח הרבה זמן ולעיתם מתחיל קשר עם מישהו שנמשך חודשים ומתבטל ולעיתים מחליטים מיד שלא רוצים מישהו וככל שעוברות השנים יש דרישות יותר ויותר מוגדרות שאין על פני כל הכדור העגול הזה מישהו שעומד בהם וגם אם יש אז אולי הוא לא ירצה....
לענ"ד יפה שעה אחת קודם ולא להיכנס לתנאים מוגדרים שכל כך מצמצמים את האפשרויות ויש בורא לעולם שהוא מכוון ועוזר ואנחנו לא בעלי הבית גם כשנדמה לנו כך.
את הרי לא יודעת בדיוק מה יקרה כאשר תינשאי! אולי אז תוכלי יותר להתפתח? אולי יפתחו לפניכם אפשרויות שלא חשבת עליהם? ואולי בכלל סדרי העדיפויות שלך ישתנו לחלוטין, ומי בכלל ערב לך שהתוכנית שלך היום תתנהל בדיוק כפי שאת רוצה, את יודעת כמה הפתעות יש בחיים? לטוב ולמוטב!
בברכת הצלחה