דיני אבלות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 22/07/07 23:35 ז באב התשסז

שאלה

אני נמצאת באבלות עדיין ב- 30 ימים הראשונים אחרי אבי. ברצוני לדעת אילו דינים חשוב להקפיד ב- 30 הימים הראשונים ואלה דינים למשך כל השנה.

כמו-כן בעז"ה אני באה בברית נישואין ברצוני לדעת מה מותר לי לקנות, מה אסור, מה לגבי מוזיקה בחתונה ואיך אבל אמור לנהוג (במקרה זה אח) בהשתתפות בשמחה.

האם מותר לבקר בבית קברות לצורך יארצייט של סבתא שחל עדיין ב- 30 ימים הראשונים ?

האם מותר לקנות מתנות למי שנולד לו ילד או יתחתן/מתחתן

אשמח לקבל פירוט על מנת לדעת לנהוג בהתאם להלכה

תשובה

שלום לך,
ההלכות הם רבות , ומולץ לקנות ספר המבאר ומסדר את כולן. (לאשכנזים , "פני ברוך" או "דברי סופרים")
באופן כללי בשלושים אסורים ב:לבישת בגד מגוהץ,תספורת , קציצת צפורניים, שמחה, איחוי של הקרע, וגם לשאת אישה.
והאשכנזים מחימירים ברחיצה ובבבגדים מכובסים.
למשך השנה:
שמחה, תספורת (עד שחבריו גוערין בו)
בגד חדש.
לכן:
נ"ל שכדאי שתתיעצי עם רב באופן אישי לגבי החתונה , שכן באופן עקרוני , אסור לך לקנות בגדים חדשים , וכן אסור לך להנות מכלי זמר.

מותר לקנות מתנות לאחרים.

אין איסור לבקר בקבר של הסבתא בתוך השלושים.
בברכה,
אריאל פריש