גוי

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 06/02/10 23:10 כב בשבט התשע

שאלה

רציתי לדעת מאיזה פסוק בתורה לומדים שלגוי אסור לקיים מצוות וללמוד תורה

תודה רבה

תשובה

שלום.
אומרת התורה: "ראו כי ה' נתן לכם את השבת", ודרשו חז"ל - לכם ולא לאומות העולם.
"מכאן אמרו - אם יבואו בני נח וישמרו את השבת, לא דיין שאינן נוטלין שכר אלא חייבין מיתה... ואזהרה לבני נח זו היא מיתתן, וכן הוא אומר - "ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם", משל למלך שיושב ומטרונה (כמו מלכה) יושבת כנגדו, העובר ביניהם חייב מיתה, והרמז לכנסת ישראל של מעלה... גך השבת היא בין הקב"ה ובין ישראל שנאמר "ביני ובין בני ישראל", לפיכך כל גוי שמכניס עצמו ביניהם עד שלא מל חייב מיתה. וזהוא מאמרם: גוי ששבת חייב מיתה. והנה השומר שבת כהלכתו מיחד הקב"ה וכנסת ישראל, וגורם ברכה למעלה ולמטה ביחוד ההוא..." (ריקנאטי שמות ל"א, ל"ג)