בשר קר בכלי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 08/12/02 16:08 ג בטבת התשסג

שאלה

מה המקור ומה הסיבה לכך שכלי שנגע בבשר אפילו אם הבשר היה קר ואין עניין של "בולעו",יהפך להיות כלי בשרי או לחילופין יהפוך כל דבר שנוגע בו לבשרי ? ( סליחה מראש אם ההשערה אינה נכונה ).

תשובה

שלום לשואל!
הנני מבין שאתה חושב שאם לקחו עוף קר ושמו אותו בתור סיר, מבלי לבשל או לחמם, הסיר הפך להיות לבשרי.
ואם אכן כך הבנת אין זה נכון.
פשוט וברור הוא, שאין לשים אוכל בשרי בכלי חלבי או פרווה אפילו אם הוא קר, אולם אם שמו בשר קר בכלי חלבי או פרווה ולא בישלו ולא חיממו, לא בגז, לא בתנור לא במיקרוגל וכל צורת חימום אחרת - ששוטפים את הסיר והסיר אינני בשרי.
אם לוקחים סיר חלבי או פרווה ומבשלים בו בשר – כי אז יש לשאול רב, ולספר בדיוק מה היה בכלי ועוד כמה פרטים על פיהם יאמר הרב מה דין הכלי ומה דין האוכל שבושל בו.
אך כאמור, מלכתחילה יש להקפיד ולהזהר שלא לערבב כלים ולא לערבב מאכלים. אלא כל עוף – למינהו ישכון.
ומוצרי חלב, בכליהם יעמודו.
בברכה רבה