ברכת שהחיינו ביום הבחירות

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 15/01/13 23:55 ד בשבט התשעג

שאלה

האם יש לברך שהחיינו בזמן ההצבעה בבחירות

על כך שזכינו לבחוק במדינה עצמאית משלנו?

אני שואלת גם לגבי מי שמצביע בפעם הראושנה וגם לגבי מי שלא

תשובה

בס"ד

אע"פ שלהצביע בבחירות לכנסת ישראל זה מצווה (רמב"ם מצוות עשה. קעג, וכן הרבי מילובויטש הכריז על כך פעם אחר פעם ועוד גדולים מישראל) בכל זאת אין לברך משום שכל מצוה שאין לה זמן קבוע מזמן לזמן אין לברך עליה שהחיינו, וכן אין לברך בפעם הראשונה, כפי שלא מברכים על הנחת תפילין ושאר המצוות שמקיימים בפעם הראשונה (יחו"ד חלק ב סימן לא).

ניתן להדר וללבוש בגד חדש חשוב ולברך עליו בזמן ההצבעה ולכוון גם על השמחה שבהצבעה לשלטון היהודי בארץ ישראל

כל טוב