ברכות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 11:53 ד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

למשל אכלתי ארוחה לחם שתייה והכל בירכתי המוציא ושהכל ואז אחרי 20 דקות נגיד עוד פעם שתיתי ואכלתי דברים שברכת שהכל צריך לברך שוב??

תשובה

שלום!

ברכת 'המוציא' על הלחם פוטרת מברכה ראשונה את כל המאכלים הנאכלים כחלק מהסעודה (למעט מאכלים שמוגדרים כקינוחים שאינם חלק ממשי מעיקר הסעודה).
הכלל הזה נכון גם אם עבר זמן, כל עוד לא מברכים את ברכת המזון על הלחם.

יחד עם זאת, אם בסיום האכילה הסכמת בדעתך שלא לאכול יותר, יש ספק האם הברכה הראשונה מועילה להמשך האכילה, ולכן כדאי לברך ברכת המזון בסיום האכילה, ולא להמתין, ולאחר ברכת המזון, אם רוצים לאכול דבר אחר - מברכים עליו בנפרד.

אך כאמור, אם המתנת ולא ברכת עדיין ברכת המזון - כל עוד המאכל נחשב לחלק מהסעודה - אין לברך עליו, והוא נפטר בברכה על הלחם.

כל טוב
יאיר