בן סורר ומורה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/09/14 21:09 ט באלול התשעד

שאלה

ההוראה בתורה על 'בן סורר ומורה' היא שההורים שלו צריכים לפנות לזקני העיר, ואח'כ הוא נידון לסקילה לא עלינו וכ'ו.

השאלה שלי היא- איזה הורה שפוי היה עושה מעשה כזה בימינו?! כאילו ברצינות, ההורים אשכרה אמורים להתלונן על הילד כדי שיהרגו אותו?!

התורה אמורה להיות רלוונטית לנו לתמיד, אז מה אנשים שחס וחלילה במר גורלם יש להם ילד כזה אמורים לעשות?

תשובה

שלום לך.
את מחשבותיך ניסחו חכמינו ז"ל באמרם, כי בן סורר ומורה "לא היה ולא נברא" אף פעם, והיה ברור לקב"ה שלא יהיה, ובכל זאת ראה הקב"ה לנכון לכתוב דין זה בתורה, כי יש הרבה מה ללמוד ממנו. הרלוונטיות של מצווה זו לימינו, קשורה ללימוד הפרשה עם הפרשנים הנפלאים שכתבו לנו מה המשמעות שלה לגבינו.