בגד חדש

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/06/10 09:17 ט בתמוז התשע

שאלה

האם מותר לקנות בגד חדש בשלושת השבעות אם אני לא מורידה את התווית- (זה נחשב כמו בגד שצריך תיקון ואז מותר?)

תשובה

בס"ד

שלום לך

ימי בין המצרים מתחלקים לשתי תקופות: עד ראש חודש אב ובמהלך תשעת הימים, ולספרדים עד שבוע שחל בו ט' באב, ובשבוע שחל בו ט' באב.

לאשכנזים מותר לקנות בגד חדש עד ראש חודש אב, ואסור לחדשו ולברך שהחיינו עד לאחר ט' באב. החל מראש חודש אב המנהג הוא שלא לקנות בגדים כלל.

לספרדים עד שבוע שחל בו ניתן לקנות.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאאל