איך נותנים מקום גם למשהו אחר?

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 25/04/08 17:33 כ בניסן התשסח

שאלה

הרב, ידוע שלאנשים קשה להסתדר עם כאלה ששונים מהם ואני מרגיש שדווקא עם אלה ששונים ממני אני מסתדר אך עם אלה שדומים לי אני מרגיש שהם תופסים את מקומי וקשה לי להיות אני.

למה זה קורה לי? מה עלי לעשות?

תשובה

שלום רב,
נראה שהבעיה איתה אתה מתמודד היא בעיית הקנאה. רבים מתמודדים עם בעיה זו, ולמעשה כל אדם סובל במידה מסוימת מקנאה, מי יותר ומי פחות. בעלי המוסר עמדו על כך שהקנאה היא גורם מניע מרכזי בחייו של האדם הגורם לו להתאמץ ולהשתדל במה שהוא עושה, כפי שאמרו חז"ל לגבי לימוד: קנאת סופרים תרבה חכמה. הדרך להתמודד עם בעיית הקנאה כאשר היא תוקפת וטורדת את דעתנו, היא להתבונן במעלות של עצמנו. כדאי לך להכין לעצמך רשימה של דברים בהם את טובה ומצליחה, ושל יתרונות שיש לדברים שאת עוברת, ומידי פעם להתבונן ברשימה זו ולעדכן אותה. כמו כן חשוב לזכור שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר – אנו נוטים לראות את מה שהולך טוב ומוצלח אצל האחר, אולם התמונה השלמה בדרך כלל שונה, וגם לו יש את הבעיות וחולשות שלו. כך או אחרת מדובר בהתמודדות מתמדת שמצריכה הרבה התבוננות ועבודה על מידת ההסתפקות במה שיש ועם זאת טיפוח הביטחון העצמי, ואמונה בה' שיודע לתת לנו את מה שמגיע לנו, תוך ידיעה שהצלחתנו בחיים איננה נמדדת לפי מה שקורה בתקופה מסוימת אלא במכלול חיינו ובכל מרכיביהם.
כל טוב,
רונן לוביץ