אחרי החתונה...

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 03/06/07 20:55 יז בסיון התשסז

שאלה

התחתנתי לפני כארבעה חודשים ואני מוצאת את עצמי שואלת אם זאת לא היתה הטעות של החיים שלי. אני אוהבת את בעלי והתחתנו מתוך ידיעה והכרה בחסרונות אחד של השני אבל היום החסרונות האלו התעצמו פי כמה. אלו לא דברים שחדשים לי, אבל אחרי החתונה הם התחילו באמת להפריע לי.אני מדברת בעיקר על המראה החיצוני, הגופני. יש לי בעיה עם המראה הגופני שלו. זה פוגע בכל המערכת יחסים שלנו, ובחיי אישות. מאז החתונה אני כמעט ולא נמשכת אליו מינית. והוא לא מבין למה. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם זה. אני מפחדת שעשינו טעות למרות שאני מאד אוהבת אותו. אשמח אם תהיה לך עצה או איזשהי הדרכה בשבילנו. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
שנת הנישואין הראשונה היא שנה מאד מורכבת וקשה, למרות שלא תמיד רואים זאת כלפי חוץ אצל הרבה זוגות אבל הקשר מתחיל רק אז להיבנות באמת והקשיים כמו גם ההבדלים מתגלים אז לעין.
לא סתם ציוותה התורה את הגבר בשנת נישואיו הראשונה להתפנות מכל עיסוקיו ולהיות פנוי לבניית הקשר ואפילו התורה מצווה לשחררו משירות צבאי "נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשר לקח".
בכרת במציאות ועזיבת האופוריה היא לעיתים שלב ראשוני חשוב בדרך לפתרון.
מעבר לכך ישנם היום מסגרות שונות בכל עיר וכפר העוסקות ביעוץ הכוונה ובניית הקשר הזוגי.
בברכה