אבלות על הורים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 28/04/08 13:53 כג בניסן התשסח

שאלה

אבי ז"ל נפטר ממחלה קשה לפני שלושה שבועות. השלושים התבטל לנו בגלל חג הפסח.

אני כרגע בשירות לאומי.

הבנתי שאין לאבל להשתתף בסעודות גדולות וב'סעודות מרעים'. רציתי לשאול:

*למה הכוונה בדיוק סעודות כאלו? האם זה קשור למספר האנשים שבסעודה?

*האם מותר לי להשתתף בארוחה שאנו עושות כל הבנות שירות יחד פעם בשבוע (לא בשבת)?

*מותר לי להשתתף כשעושים יום הולדת לאחת הבנות? (היומולדת כולל ישיבה משותפת, כיבוד, משחקים וכדו'..)

*במצב שמספר בנות או כולם הולכות לאיזה מסעדה, סתם לפיצה, לבאולינג, מותר לי להשתתף גם?

אשמח לקבל תשובה במהירות,

תודה רבה

יעל.

תשובה

ליעל,
אני משתתף בצערך, ומאחל לך שלא תדעי עוד צער. לעניין שאלותייך אציין תחילה שבעדות ספרד לא נמנעים מלהשתתף בסעודת מרעים שאין בה שמחה. לפי מנהג אשכנז אכן נמנעים מכך, ולכן אין להשתתף במסיבות יום הולדת. לעומת זאת בסעודה בבית שמקיימות החברות, בנות השירות אין להחמיר. לגבי יציאה למסעדה, באולינג וכדומה יש הנוהגים להימנע מכך ויש המקלים, ולעניות דעתי כיוון שאין בדבר הלכה ברורה שאוסרת, בהיותך בת צעירה שיציאות מסוג זה חשובות לחייה החברתיים, אינך צריכה להחמיר על עצמך.
מן השמים תנוחמי,
כל טוב,
רונן לוביץ