אבלות בספירת העומר

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 23/04/14 22:42 כג בניסן התשעד

שאלה

מדוע מתאבלים כל כך הרבה ימים על מותם של תלמידי ר' עקיבא?

על השואה, שבה נרצחו 6 מליון יהודים, וודאי היו ביניהם תלמידי חכמים רבים, יש בקושי יום תענית אחד. וכך על אלפי הרוגי מלכות שנטבחו לאורך כל הדורות בהסטוריה היהודית.

אפילו על חורבן שני בתי המקדש והיציאה לגלות יש סה"כ 9 ימי אבלות לפי הספרדים, או אפילו 21 ימים לפי האשכנזים.

במה זכו תלמידי ר' עקיבא שיתאבלו על מותם 33 ימים (פחות החג)?

ודאי יש פה עניין עמוק הרבה יותר שקשור לתקופה...

אודה לתשובתכם.

תשובה

שלום,

ממש בקצרה, ימים אלה מבטאים הרבה יותר מאשר כמות האנשים שנהרגו בו ומעמדם.

ימים אלה הם פוטנציאל גדול להבאת גאולה לישראל ולעולם. בתקופת רבי עקיבא היה ניסיון כושל להביא גאולה כזו, בצומת שתחת גאולה שלמה קיבלנו סיבוב של אלפיים שנות גלות.

ובכלל יש לדעת שימים מיוחדים בעם ישראל נקבעים לא לפי שיקולים כמותיים בלבד (כמה ניצלו, נהרגו וכו') אלא בעיקר לפי משמעות המאורע בתקומת עם ישראל ותיקונו של עולם.

למרות זאת, זה לא אומר שזה פחות חמור מימי בין המצרים, הדברים נמדדים לא רק באורך ימי האבלות, אלא גם בחומרתם, וודאי שחומרת ימי בין המצרים גדולה מחומרת האבלות בספירות העומר, וזאת רואים בהלכות עצמן.

בברכה.