תרופות/ויטמינים בהריון בפסח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/03/20 00:13 ו בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם מותר לנשים בהריון לקחת בשבוע פסח כדורי מולטי ויטמין (פרנטל), סידן ותוסף ברזל שאינם מופיעים ברשימת התרופות הכשרות לפסח, שהרופאה נתנה לקחת במשך כל ההריון?

2 הכדורים הם ללא טעם, אך תוסף הברזל עם טעם

אני נשואה לספרדי והולכת על פי הרב עובדיה יוסף.

תודה מראש.

תשובה

לשואלת שלום,

כל אלו שאין בהם טעם - אפשר להשתמש בפסח. גם אם יש טעם והוא מר, הדין כך.

תוסף הברזל - קיימים בשוק גם כאלה בלי טעם, כדאי להצטייד בהם.

(מקורות: יחווה דעת למרן הגרע"י זצ"ל חלק ב, סימן ס | חזון עובדיה עמוד קכב וסביבתו | חזון איש קטז,ח | אגרות משה או"ח ב,צב)

יהי רצון שהריונך יהיה תקין ותזכי ללידה קלה בידיים מלאות, בעיתו ובזמנו. אמן.