תחיית מתים

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 17/12/19 11:01 יט בכסלו התשפ

שאלה

היי רציתי לדעת איך זה הגיוני שידוע שכאשר המשיח יגיע תהיה תחיית המתים וכול האנשים יתעוררו לחיים ויחזרו לחיות אם יש את עניין גלגול הנשמות שהנשמה עוברת בין גופים וכאשר האדם מת הנשמה עוברת למישהו אחר בגלגול הנשמות...

אז איך הגיוני שכול האנשים יחיו וחלק היו עם אותה נשמה? זה מאוד מוזר .

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

יש ספר שלם של רבי חיים ויטאל, תלמיד האר"י, שמדבר על זה, בשם "שער הגלגולים".

לא ניכנס לכל העניין והמורכבות, אבל בגדול יש 3 רבדים של "נשמה"- נפש, רוח ונשמה. וכל נשמה יכולה גם להתחלק ל"ניצוצות" אצל כמה אנשים במקביל. עניין מסובך.

הטעות בבסיס השאלה היא ההנחה המקדמית שחוקי הפיסיקה המוכרים לנו רלוונטיים גם לעולם הרוח, ולא היא.

בברכה

אלדד