שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/19 22:02 יב באדר א'

שאלה

שלום רב!

כשנולדתי ההורים שלי נתנו לח את השם "ירדן" ומעולם לא אהבתי או התחברתי אל השם הזה ובגל 12 אמא שלי שאלה רב והוא אמר להחליף את השם כי זה שם לא טוב , הוא אמר להחליף לשם "עמית" ובאמת כך היה , לאחר כמה שבועות עם השם אמא שלי ביקשה ממני לכתוב את השם עם האות א' - " אמית" , כך שמגיל 13 בערך זה השם שלי , כשהייתי קטנה הייתי ילדה נורא ביישנית ומופנמת , ואחרי ששיניתי את השם הרגשתי יותר טוב ועם השנים גם הייתי פחות ביישנית ונפתחתי אבל עם זאת גם הגישה שלי מאוד לא טובה , אני נורא פסימית ומתווכחת המון.

השאלה שלי היא האם השם משפיע על האופי וההתנהגות של האדם? האם זה שם טוב? אולי אני צריכה לשקול לשנות שוב ?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הדבר העיקרי שקובע את דמותו של אדם הוא - הבחירה החופשית שלו. אם הוא בוחר בטוב, עובד עבודת המידות וכדו׳ - הוא עושה טוב; אם הוא מקולקל בתחומים האלה - הוא הולך בכיוון רע.

שאלת השם היא עם משמעות כה פחותה, עד שלא יהיה נכון לפעול לאור השם, אלא כאמור לאור ההכרעה לעשות טוב ולמטוס ברע.

כל טוב