שינוי שם

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/07/18 23:29 כז בתמוז התשעח

שאלה

שלום

אני מעוניינת לשנות את שמי השני.

מדובר בשם לועזי, "כבד", שכבר כמה שנים אני רוצה לשנות

בשנים האחרונות אני בתקופה קשה מאוד בחיי האישים וחשבתי שאולי שינוי שם יכול לעזור גם בעניין הזה.

האם זה אפשרי מבחינה הלכתית?

אם כן, האם זה משנה שהשם שבחרתי הוא קצר מאוד ביחס לשם המקורי? (משמעות השם שבחרתי קשורה לפירוש השם הלועזי)

אם זה משנה, ביום יום קוראים לי רק בשמי הראשון ולהוריד אין התנגדות שאשנה את השם

תודה

תשובה

לשואלת שלום רב.

מבחינה הלכתית אין בעיה לשנות את השם. אך תחילה אצרף חלק מתשובה שכתבתי כאן בעבר:

" כתבת שהמזל אינו לצידך בזמן האחרון בכל מיני דרכים, וזאת אחת הסיבות לרצונך לבחור שם אחר.

אומר לך את דעתי. אין שום קשר בין שמך לבין "מזלך". חז"ל לימדונו שכאשר אדם חש שלא "הולך לו" הדרך לתיקון היא אחרת. עליו לפשפש במעשיו ולחפש מה צריך תיקון. לא גורמים חיצוניים גורמים לו תקלות אלא מעשיו ומעמדו הרוחני בלבד. "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחיקוך". הלא כך אנו אומרים בתפילת ונתנה תוקף בראש השנה "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". תשובה - כלומר לבדוק את עצמו ולתקן. צדקה - לתת לאחרים ולעזור להם. וכמובן תפילה - לפנות לקדוש ברוך הוא בתפילה (בלשונך הטבעית או באמירת תהלים) ולבקש את קרבתו ועזרתו. ולא שינוי השם (או בחירת שם אחד) זה מה שיעזור, ואין שום מניעה לך או למזלך להישאר במצב כמו שהוא.

ברור שאם רצונך לשנות שם או לבחור אחד מהם זו זכותך. אך אנא עשה זאת בלי לחץ ובלי לחוש שבכך הינך מציל את עצמך, אלא מתוך בחירה טבעית בשם שלך לעצמך. "

עד כאן.

לכן אם את רוצה בשם אחר יפה יותר, נעים יותר או שמדבר אלייך יותר, זה בסדר גמור. אבל אין לתלות בשינוי השם כשלעצמו תקוות , אלא העיקר זה התיקון.

ולשאלתך - את יכולה לבחור שם כרצונך.

בברכה

אפי קיציס