שואה - איך זה יכול להיות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/06/20 12:50 י בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יום השואה היום ואני יושבת וחושבת לעצמי איפה היה הקב"ה בכל השואה איך הוא נתן לגרמנים ימח שמם את היכולת להרוג יותר מ6 מליון יהודים.

אשמח מאוד לתשובה,

תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

ה' לא 'נתן' לגרמנים להרוג, אנחנו מאמינים שה' השגיח וכיוון את התהליך הזה.

אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, אבל ברור לנו שיד ה' הייתה במאורע הנורא של השואה.

אין כאן 'עונש' על חטא שנעשה, אלא קידום העולם אל תכלית מסויימת. הנהגת הייחוד והממשלה, הדרך של הבורא להכווין את העולם למטרתו.