שבת וצניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/10/20 20:53 ו בחשון התשפא

שאלה

שלום , אני בתהליך התחזקות ולקחתי על עצמי לשמור שבתות וזה דבר שקשה לי אבל מיישמת , בעל הצניעות אני צריכה עוד לעבוד , רציתי לדעת אם אני לא צנועה ושומרת שבתות זה עדיין נחשב לי כי אני בעצם חוטא בלבוש , ויש אומרים שכל השתדלות זה טוב ואם בפייסבוק יש לי תמונות בבגד ים ובגדים חשופים ואני מוחקת את הבגדי ים ומשאירה את השאר , האם זה באמת נחשב כהשתדלות ומשמח את בורא עולם או שזה לא נחשב אם לא הכל מחקתי ?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך

התורה איננה תורה של קפיצות אלא תורה שעולה מדרגה לדרגה, בד"כ קפיצות גבוהות יכולות חלילה להתנפץ בנפילה אחת, ולכן יש לבנות קומה אחר קומה, ברור שצריך שהקומות תהיינה בנויות היטב. על כן אם התחזקת בשבת טוב שאת מתחזקת כעת בצניעות, וכל התקדמות היא חיובית, אמנם בודאי שבפיסבוק שהוא כמין חלון ראוה של המשתמש, ראוי לשים רק דברים צנועים, כדי שידעו האנשים על מי מדובר כעת, אחרת זה יכול לגרום להם לבלבול, ולכן ראוי לנקות את התמנונות הגרועות ולהכניס תמונות טובות ומכבדות. אבל ברור שאם הדבר בלתי אפשרי יש ללכת בדרך של מעט מעט עד שבאים ליעד.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ